DA/EN

7+8_kontor_1

7 + 8 er en tegnestue placeret i Aarhus, Danmark. Vi er et team af engagerede arkitekter og konstruktører, der opererer indenfor arkitektur. Afdelingen tilhører og er en forlængelse af hovedkontoret A78 Arkitekter.

Vores arbejdsmetode tager afsæt i parametrisk formbehandling og undersøgelse med et skærpet fokus på arkitektur.

Afdelingen hedder 7 + 8 som er et kort tal-baseret navn med tilhørsforhold til hovedkontoret A78 men samtidig også indeholder det numerisk aspekt som referere til den digitale primære fremgangsmåde.

HVAD ER PARAMETRISK DESIGN?

Parametrisk design bygger på matematiske algoritmer. Det betyder kort fortalt, at man kan ændre i sit design løbende.

Et design er altså ikke længere fastlåst af streger af blæk, men kan ændres til mange varianter blot ved at justere nogle variabler.

PARAMETRISK FORMGIVNING

En bygnings design kan defineres på mange forskellige måder. Skal den have en bestemt højde og bredde? Ellers skal den følge en form eller et mønster?

Med parametrisk design er det muligt at lave alle de definitioner man ønsker, for herefter let at kunne justere dem efter behov.

Ved at bygningen er designet ud fra matematik, er det let at udtrække informationer løbende. Det kan f.eks. være bygningens bruttoareal, bebyggelsesprocenten eller vinduesarealet.

INTEGRERET DESIGN

Det fulde potentiale inden for parametrisk arkitektur udvides konstant. Udover bygningsdesign kan det også bruges til byplanlægning eller til placeringen af en række bygninger på en grund.

Da man løbende kan udtrække information fra sit design, kan man også optimere sit design baseret på sine informationer. Som eksempel kan man have variabler der styrer taghældning og højde på bygningerne, som optimeres til at udnytte solens stråler bedst muligt. En computer kan udregne forskellige varianter langt mere effektivt end vi mennesker kan, hvilket potentielt kan give en stor fordel i designprocessen.

Ved at arbejde med optimering løbende, kan integrerede løsninger indarbejdes i designet, og dermed kan eventuelle komplikationer og konflikter sent i processen undgås.

Arkitekter

Møder er gratis

Møder er uforpligtigende og gratis. Prisen er vejledenede og vil blive justeret til projektets skala.

Nørre Allé 13, Baghuset 3. Sal, 8000 Aarhus, Danmark.

Møder er uforpligtigende og gratis. Der vil først være en egenbetaling for kunden når der indgås et samarbejde. *Priser er vejledende og vil justeres i henhold til projektet omfang og skala.

Mandag – Torsdag: 08 – 16.
Fredag: 08 – 14.