DA
EN
Projekt Midgaard Vikingecenter
Typologi Skitseforslag, Udviklingsprojekt
År 2018
Størrelse ≈230.000m2
Design hold Mads Hundahl, Jens-Peter Riise

MIDGAARD VIKINGECENTER

 

Forslaget er udarbejdet af 7 + 8 og A78 Arkitekter for Midgaard Vikingecenter. 

 

Projektet tager udgangspunkt i planer om at etablere undervisnings- og kulturcenter fra vikingetiden. Dette center skal indeholde grubehuse, rekonstrueret efter fund i Sønderjylland, køkkenhaver, arbejdede værksteder som en smedje, et garveri, et skomager- og læderværksted og systue. Alle lokaliteter skal bruges til historisk formidling og undervisning for alle aldersgrupper.

Sitet bliver i forslaget inddelt i 6 zoner hver især med deres program: Velkomst Center, Markedsplads, Grubehuse, Ringborg, Værksteder og Gravplads.

Zonerne er forbundet igennem et sti- vejsystem til fodgængere samt små køretøjer til transport af gods. Vejsystemet starter ved ankomsten til sitet fra Ribe Landevej og deler sig til værksteder og markedsplads mod øst og Velkomst Centeret mod vest. På modsatte side af Velkomst Centeret føre stien nordvest til et udkigstårn, som ligger på sitets højeste punkt m. udsigt over hele området. Herefter fordeler stien sig til resten af programmet: Grubehuse, Ringborg, og Gravplads

 

Arkitekter

Møder er gratis

Møder er uforpligtigende og gratis. Prisen er vejledenede og vil blive justeret til projektets skala.

Nørre Allé 13, Baghuset 3. Sal, 8000 Aarhus, Danmark.

Møder er uforpligtigende og gratis. Der vil først være en egenbetaling for kunden når der indgås et samarbejde. *Priser er vejledende og vil justeres i henhold til projektet omfang og skala.

Mandag – Torsdag: 08 – 16.
Fredag: 08 – 14.